Най-скъпата колекция уиски в света

Наздраве! Продават на търг най-ценната колекция уиски в света

20 декември 2019

Ценители на любимия концентрат – Уискито ще има винаги, но едва ли са много тези от тях, които могат да си позволят най-доброто от предпочитаната алкохолна напитка. Е, ако случайно все пак сте сред тях, то вероятно тази информация може и да ви заинтригува.

Най-скъпата колекция уиски в света

През 2020-та година, на търг ще бъде разпродадена най-голямата частна колекция, излизала някога на публичен продан. Общата й цена достига до впечатляващите 8 милиона паунда, като включва редки бутилки от дестилерии като Macallan, Bowmore и Springbank.

Колекцията е пусната за продажба от семейството на американския бизнесмен от Колорадо Ричард Гудинг, починал през 2014 година. Той е бил собственик на една от най-големите фирми дистрибутори на безалкохолни напитки в САЩ, но иронично, всъщност голямата му страст била колекционирането на уиски.

Най-скъпата колекция уиски в света

Сега ценителите ще могат да се сдобият срещу подобаваща сума с такива марки като 60-годишния Macallan 1926 Valerio Adami и 60-годишния Fine and Rare на Macalla 1926. Общо, миксът съдържа над 3900 бутилки малцово уиски, някои от които от вече затворени дестилерии на Шотландия като Stromness и Dallas Dhu, уточнява BBC.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)