IMGP6833

Наздравица от Дюрнщайн – завоят на тихия, син Дунав

01 януари 2016

В първият ден от новата година по традиция сме завладяни от звуците на Новогодишния концерт на Виенската филхармония. Като всяко легендарно събитие и то има своите задължителни традиции. И една от тях е изпълнението на „На тихиа син Дунав“ – най-популярният валс на Щраус, който събира пред екраните по цял свят над 50 милиона зрители.

IMGP6792

И тази година бе така. Днес на диригентския пулт отново застана холандецът Марис Янсонс – един от любимците на филхармониците. Особено силен финал на концерта бе невероятната филмова импресия, заснета от дрон из най-красивите кътчета и завои на тихия син Дунав.

IMGP6837

За най-красивият завой на Дунав ще ви разкажем сега. Дюрнщайн. Крепост от 14 век и селище, непокътнато от времето и днес. Под звуците на вечния валс, ние от In LIFE също се разхождаме из малките му улички и се потапяме в хармония и безвремие.

IMGP6782

Тук е една от най-красивите кадедрали по поречието на Дунав и притихнала в първата вечер от годината хвърля своите светлини и послания за вяра.

IMGP6823

IMGP6820

А в двора на замъка от Средновековието се разиграва нещо наистина прекрасно – традиционната наздравица с пожелания за прекрасна година. Греяно вино, кайсиев пунш и …знаете ли какво има в горящия котел? Доматена супа!

IMGP6795

Днес той е изискан хотел от веригата Relay&Chateau и не спира да представя най-красивата гледка към Дунав.

IMGP6762

IMGP6805

IMGP6801

Наоколо са лозята, притаени в зимен сън, сред последната добра реколта, която са дали. Тихият син Дунав, който преминава през сърцето на Европа е особено красив е именно тук, на бреговете на милото средновековно селище Дюрнщайн. Едно малко и очарователно докосване до безвремието…

текст и снимки: Валерия Симеонова

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)