Найден Тодоров - МУЗИКАНТ_ГОДИНАТА_2

Найден Тодоров е „Музикант на годината 2018″

10 май 2019

Диригентът и директор на Софийската филхармония Найден Тодоров спечели приза „Музикант на годината“ за втори път (първият е от 2012 година). В 28-годишната история на наградата досега само Райна Кабаиванска и Теодосий Спасов са получили двукратно отличието.

От сцената на зала „България“ той благодари на публиката и на двата важни оркестъра в своя живот – този на БНР, с който е имал изключителни успехи и на любимата Софийска филхармония, която преди 2 години преобърна живота му. Маестро Тодоров е убеден, че наградата е резултат от прекрасните концерти в юбилейния 90-и сезон на Филхармонията.

Найден Тодоров - МУЗИКАНТ_НА_ГОДИНАТА

Той ще излезе отново на пулта пред любимите филхармоници на 30 май, когато заедно ще представят Четвъртата „Романтична“ симфония на Брукнер и концерта за цигулка на Макс Брух със солист Божидара Кузманова.

Още една награда отиде при състав на СОфийската филхармония. Кварто квартет в колаборация с Вая Денс Студио бяха отличени в категорията „Проект на годината“ за музикалния спектакъл за деца „Кармен“. На 1 юни в зала „България“ те ще представят своя нов проект „Вещици и магьосници“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)