Sexiest-4K-Sofia-Vergara-Wallpaper

Най-високоплатените телевизионни актриси в света

26 септември 2016

Често се твърди, че телевизията е в своята златна ера. Зрителите имат разнообразно качествено съдържание, от което да избират, и могат да получат достъп до него чрез ефирна телевизия, кабелни мрежи или стрийминг услуги. Но това означава ли, че актьорите на малкия екран също преживяват златна ера?

Това със сигурност важи за София Вергара. За пета поредна година колумбийската актриса оглавява класацията на най-високоплатените телевизионни актриси в света на сп. Forbes с 43 млн. долара, спечелени за 12-те месеца до юни преди облагането с данъци. Не ролята й на Глория Делгадо-Притчет в „Модерно семейство“ е причина за увеличението с 66% на доходите й миналата година. То се дължи главно на рекламните й договори за продукти като линия мебели, шампоана Head and Shoulders и дори облекла за медицински сестри, които се оказали най-доходоносни.

Това не важи за Кейли Куоко, която остана на второ място със състояние от 24.5 млн. долара, постигнато почти изцяло благодарение на ролята й на Пени в сериала „Теория за Големия взрив“. Заедно с колегите си в сериала тя е сключила най-голямата телевизионна сделка, печелейки по един милион долара на епизод.

maxresdefault

15-те най-високоплатени актриси на малкия екран са заработили общо 208.5 млн. долара между юни 2015 и юни 2016 г. Това е с 43.5 млн. долара повече спрямо комбинираната обща печалба миналата година от 165 млн. долара.

Нова в тазгодишната класация е Приянка Чопра, която участва в сериала „Куантико“, излъчван по ABC. Макар че Чопра е сравнително непозната на американската публика, тя е едно от най-известните лица в Индия. Миналата година тя участва в два големи боливудски филма, а по-късно тази година отново ще покаже таланта си на големия екран, като изпълни една от главните роли в „Спасители на плажа“ редом до най-високоплатения актьор в света Дуейн Джонсън. Но подобно на повечето телевизионни актриси доходите й не идват само от изявите й на екрана. Чопра е едно от предпочитаните лица от рекламодателите в Индия и неотдавна подписа седемцифрен договор с марката за плодови сокове Appy Fizz.

1453323208-elle-priyanka-chopra-index

Нова в класацията е и Стана Катич, която изпълнява главната роля в сериала на АВС „Касъл“. Катич, която се завърна за последния сезон на сериала в последната минута, го направи след като получи доходоносен договор, включващ увеличение на заплатата и добър дял от печалбите.

tv-news-castle-stana-katic-not-returning-for-season-9

Макар че Холивуд има да свърши още много работа, за да намали разликата в заплащането на актьорите и актрисите, тя не се усеща толкова сериозно в телевизионната, колкото в кино индустрията. Отчасти причината е, че целият актьорски състав обикновено договаря заплатите си заедно. Вергара, например, получава същата заплата за „Модерно семейство“ като колегите й Тай Бърел и Джес Тейлър Фъргюсън, а Куоко има същото възнаграждение от „Теория на Големия взрив“ като Джим Парсънс и Джони Галецки.

Топ 10 на най-високоплатените телевизионни актриси в света:
1. София Вергара (43 млн. долара)
2. Кейли Куоко (24.5 млн. долара)
3. Минди Калинг (15 млн. долара)
4. Маришка Харгитай (14.5 млн. долара)
5. Елън Помпео (14.5 млн. долара)
6. Кери Уошингтън (13.5 млн. долара)
7. Стана Катич (12 млн. долара)
8. Приянка Чопра (11 млн. долара)
9. Джулияна Маргуляс (10.5 млн. долара)
10. Джули Боуен (10 млн. долара)

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)