Най голямото изложение за храни в България с рекорден брой участващи фирми

12 ноември 2016

Рекордните близо 420 фирми участваха в най-голямото в страната и югоизточна Европа изложение в областта на хранително-вкусовата промишленост-Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд § Дринк и Сихре, което се проведе в Интер Експо център в София. Това е най-големият форум в десет годишната история на изложението. Ръстът на фирмите е между 10 и 15 %, спрямо предходната година. Г-н Ивайло Иванов, управител на изложението е доволен от резултатите.

TON_3465

Несъмнено изложението е изключително атрактивно и полезно, а изложителите са доволни от посещаемостта на събитието. Мащабите му са показател на интереса на чуждестранните изложители, посетители и бизнес делегации. Тази година участват над 7о чуждестранни компании от 10 държави- Германия, Катар, Македония, Италия, Австрия, Гърция, Испания, Полша,Франция и др. 

Ние срещаме сред изложителите не кого да е, а лично г-н Сотир Немов – собственик на Си Комерсиал 7 и марката Дома лидер в производството на сладки изделия на българския пазар и износител в над 30 страни. Вижте и разговора ни с него, защото той най-точно може да прецени за мащабите на това изложение и за неговата значимост.

TON_3471

За поредна година на изложението има и колективни участия на български преработватели, винопроизводители, хлебопроизводители и др. Интересът към изложениeто тази година е изключително голям не само от професионалисти в бранша, но и от обикновени граждани.

TON_3474

Фактът, че близо 80% от площите са били продадени още през летния сезон, като голяма част от изложителите са резервирали своето място още през 2015 г. го още веднъж го доказва. Зоните за демонстрации и дегустации също са не само много атрактивни, но привличат интереса на все по-голям брой посетители. В рамките на фестивала се организират и двустранни бизнес срещи, както и семинари други съпътстващи събития.

unnamed (6) unnamed

TON_3433

Най-голямото изложение за хранителната индустрия в България, което тази година може да се похвали с рекорден брой посетители, е още един престижен форум, който помага на България да се развива и в тази област- хранително- вкусовата индустрия.

репортер: Ася Георгиева
оператор: Венелин Бакалов
постпродукция: Деян Дяков

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)