Най-дебелото момче в света отслабна 76 килограма

28 януари 2018

Сега 12-годишното момче, жител на остров Ява (Индонезия), Аря Пермана може да ходи на училище самостоятелно, но също така да тича, играе футбол и бадминтон, съобщава The Mirror.

На 10 години Аря е тежал около 200 килограма, за което получава определението „най-дебелото момче на света”. Той е бил роден с нормално тегло, около 3200 грама, но към втората си година започнал много да превишава нормалното за възрастта. Момчето ядяло по пет порции на ден и то в количество като за възрастен човек.

най-дебелото момче

Кадър от видеорепортажа на The Mirror

Така детето е било затруднено да води нормален живот. Аря не можел самостоятелно да се движи, да ходи на училище, да играе с връстниците си. По цял ден ядял и лежал и си играел на телефона. Родителите не можели да му купят дрехи за неговия размер.

Вижте още: Затлъстяването е по-опасно отколкото се предполагаше

През април 2017 г. на Аря е направена операция, след която той загубил около 20 килограма за три седмици. Момчето е поставено на строга нискокалорична диета и започва да яде много пресни зеленчуци и плодове. Сега 12-годишен той тежи около 120 килограма. Въпреки че лекарите не изключват, че може да се наложи друга операция, състоянието му вече се е подобрило значително. Аря започва да ходи на училище, да играе футбол и бадминтон с приятели, дори да върви по два километра на ден без да страда от недостиг на въздух.

превод и редакция: Силвия Аризанова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)