злодеи

Най-добрите злодеи в историята на киното

22 юли 2018

Американското списание Hollywood Reporter е съставило рейтинг на 25 -те най- добри злодеи в историята на киното. Изданието се е допитало до повече от 1000 представители на киноиндустрията в различни възрасти, които са посочили най- запомнящите се злодеи в игрални и анимационни филми

На първо място в списъка според тези вещи кинодейци е главният антагонист в кино епопеята „Междузвездни войни“ Дарт Вейдър. За най-запомнящ се злодей той е бил посочен от представители на почти всички възрастови категории.

На второ място застава Ханибал Лектър от трилъра от 1991 г. „Мълчанието на агнетата“ в изпълнението на Антъни Хопкинс. За тази си роля актьорът получава наградата „Оскар“.

В тройката лидери, на трето място е в злата магьозница от филма „Магьосникът от Оз“ от 1939 г. в изпълнението на актрисата Маргарет Хамилтън.

В първата десятка на рейтинга са сащо така Жокера в изпълението на Хийт Леджър, медцинакста сестра Милтред Ретчърд от филма „Полет над кукувече гнездо„, Миранда Присли от „Дяволът носи Прада„, Норман Бейтс  Антъни от „Психо“, Ани Уилкс от „Мизъри“, полковникът от СС Ханс Ланд от „Безславни боклуци“ и Антон Чигур от  „Няма място за старите кучета“.

С последното 25 място е отличен агент Смит от трилогията „Матрица“.

 

РИА Новости

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)