Най-доброто от 20-тия „София Филм Фест“ на 21 декември в Дом на киното

17 декември 2016

На 21 декември ще кажем „Добре дошъл!” на 21-ия София Филм Фест – киносъбитието на България, което всяка година събира киноманите през месец МАРТ. Преди това обаче организаторите имат специално предложение към всички зрители – да подгреят очакването за наближаващия филмов фест с една ексклузивна програма: ДЕН на НАГРАДЕНИТЕ ФИЛМИ от 20-ия София Филм Фест. В срядата преди Коледа те ще могат да се срещнат отново с отличените от международното жури и публиката филми-фаворити!

В ДОМА на КИНОТО могат да се видят:

 15.00 НА ЧЕРВЕНО – носителят на Наградата JAMESON

В провинциален град единственият светофар свети непрекъснато червено. Шофьорът на междуградски автобус отказва да премине през кръстовището. Ситуацията отключва редица недоразумения с изнервените пътници и местните органи на реда в един свят, в който спазването на правилата е недоразумение само по себе си… Режисьор на филма е Тома Вашаров, сценарият е дело на Виктор Десов и режисьора. Филмът е с времетраене 21 минути.

15.30 ЖАЛЕЙКА – носителят на ГОЛЯМАТА НАГРАДА „СОФИЯ – ГРАД НА КИНОТО” за НАЙ-ДОБЪР ФИЛМ в Международния конкурс за първи и втори игрални филми, осигурена от Столична община

Жалейка

Лора е 17-годишно момиче, което трябва да се справи със скръбта си от смъртта на своя баща. В малкото българско градче, където времето сякаш е спряло, семейството й и местните хора очакват от нея да се остави на мъката си. От този момент тя трябва да носи само черно, да не слуша никаква музика и да следва различни траурни ритуали. Само че Лора иска да продължи да се наслаждава на младостта си, но желанието й да живее нормален живот е пресечено от недоволството на другите, които я карат насила да играе ролята на сирак. Режисьор на филма е Елица Петкова, времетраенето му е 92 минути.

17.00 ЖАЖДА – носителят на НАГРАДАТА ЗА НАЙ-ДОБЪР БЪЛГАРСКИ ИГРАЛЕН ФИЛМ, определена от журито на фестивалните селекционери

Майката, Бащата и 16-годишният им син живеят на хълм в края на селото. Перат чаршафи от хотелите. Водата спира непрекъснато. Пристигат двама сондьори – баща и дъщеря, които трябва да разрешат проблема. Хармоничният свят на семейството се разбива. Всеки обича и ненавижда всеки. Жаждата за любов е толкова голяма, че само смъртта може да я утоли. Режисьор на филма е Светла Цоцоркова, времетраенето му е 90 минути.

Жажда-2015

19.00 МАЙМУНА – LIDL НАГРАДА НА ПУБЛИКАТА беше определена от вота на зрителите! Българската публика гласуваше за филми от специалната селекция в програмата на СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ – и победител беше „Баща ми, майка ми, сестра ми”, който след премиерата си получи новото име „МАЙМУНА”, на режисьора Димитър Коцев-Шошо.

Някъде между детството и зрелостта, когато животът представлява низ от лесни решения, светът на сестрите Ива и Мая се променя драстично. Налага се да отговорят на въпроси, които възрастните дори не смеят да задават… Времетраенето на филма е 95 минути.

21.00 Г-Н ГАГА – носителят на НАГРАДАТА ЗА НАЙ-ДОБЪР ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ

Филмът „Г-н Гага”, копродукция между Израел-Швеция-Германия-Холандия, по която режисьорът Томер Хейман работи осем години, улавя красотата на съвременния танц и превежда публиката през творческия процес, стоящ зад уникалните изпълнения на „Батшева”. Използвайки материал от репетиции, непоказвани архивни кадри и зашеметяващи танцови съчетания, известният режисьор разказва интригуващата история на един артистичен гений, който пренаписва езика на модерните танци. Филмът е с времетраене 100 минути.

ВСИЧКИ филми от програмата„Най-доброто от София Филм Фест” могат да се гледат в пакетна цена 10 лева!

Цени за отделни филми: „На червено” – 5 лв. / 3 лв. за учащи и пенсионери, „Жалейка”, „Жажда”, „Маймуна” и „Г-н Гага” – 7 лв. / 5 лв. за учащи и пенсионери.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)