Kакво е Коледа без елха?

Най-красивите коледни елхи по света (част II)

01 декември 2014

Kакво е Коледа без елха? Едно малко живо (или изкуствено) иглолистно дръвче в хола или всекидневната, украсено по ваш собствен вкус и което носи духа на Рождество Христово в себе си променя „духа“ на дома ви и носи радост на неговите обитатели. А какво да кажем за огромните елхи, които красят някои от най-известните градове по света? Те носят настроение на техните жители и гости. И след като ви представихме първата част от нашата подборка, сега е време да ви представим и втората. 

Рио де Жанейро, Бразилия
В цяла Бразилия Коледа е празник, който носи специално послание в себе си. Това вероятно е и причината, Рио де Жанейро да е сред градовете, които обръщат специално внимание на украсата за празника. Елхата (на горната снимка), намираща се на брега на езерото Rodrigo de Freitas, е висока впечатляващите 85 метра, което съвсем скоро я нареди в Книгата на Гинес като най-голямата по рода си. Нормално с оглед на размерите си, тя е декорирана с впечатляващите… 3 милиона цветни лампички и с гирлянди от обща дължина от 105 км., чиито светлини симулират промените в четирите годишни сезона. Стабилността й пък е гарантирана с метална конструкция.

London

Лондон, Великобритания
Всяка година насам от далечната 1947 г. Лондон получава изключително красива гигантска елха за коледните празници. Тя е подарък от норвежката столица Осло и е в знак на признателност за оказаната помощ на страната от британците по време на Втората световна война. Високото 65-метра коледно дръвче се инсталира на „Трафалгард Скуеър“ в центъра на английската столица в края на ноември или началото на декември.

sussex

Съсекс, Великобритания
Макар и да не е толкова популярно като тези в световните мегаполиси, коледното дръвче в историческото графство в Англия определено заслужава своята слава. Причината – това е най-високата коледна елха в цяла Великобритания. „Елхата“ всъщност е гигантска секвоя, извисяваща се на 118 метра от земята и богато украсена с над 1800 искрящи лампички.

Moscow

Москва, Русия
Макар да не е сред най-големите, то определено елхата в руската столица е сред най-величествените в цяла Европа. По руския православен календар, празникът тук е на 7 януари, така че ако вече сте го посрещнали у дома и ви се иска да продължите малко по-дълго, то можете да го сторите, като се насладите на коледното дръвче, разположено на Червения площад. Отскоро 100-годишната елха с височина 30 метра използва за украса светещи гирлянди от светодиодни лампи, изработени с помощта на нанотехнологии с обща дължина 1,1 км. В него се захранват 3300 сини, бели и червени лампички, които са подбрани, за да напомнят цвета на руския трикольор. Отделно от това, тя се декорира и с близо 500 играчки и Витлеемска звезда с размер 1,5 на 2 метра. Със сигурност пък, студовитата и типично зимна обстановка в Москва ще ви накара да оцените красотата на елхата още по-високо.

Portugal

Лисабон, Португалия
Безспорно, това е най-известната елха на Стария континент. През 2005 година, тя бе записана в книгата на Световните рекорди на Гинес като най-високото коледно дърво в Европа. Дръвчето, намиращо се в Praca de Comercio, се извисява на впечатляващите 249 метра, като е укрепено със стоманена конструкция. Украсено е с хиляди красиви светлини в най-различни цветове на дъгата, които изобразяват коледни играчки.

снимки: Hello Magazine, Fansshare.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)