коледна елха

Най-красивите коледни елхи по света (част I)

30 ноември 2014

До 25 декември има достатъчно време, а празничното настроение сякаш вече е обхванало повечето от нас. Огледайте се – в почти всеки втори магазин, в мола, дори покрай спирките на градския транспорт се забелязва украса и еуфория, та кой ли не обича един от най-красивите християнски празници по света. И докато усмивката изгрява по лицето ви, сега си представете, че посрещате празника в някои от най-големите и популярни градове по света – Ню Йорк, Париж, Лондон, Рио де Жанейро, където може да се насладите на гледката на някои от най-големите и красиви елхи, разположени на централния площад и обляни в светлина, докато върховете им се издигат дори над покрива на околните сгради! Вижте и сами за каква невероятна красота говорим.

Ню Йорк, САЩ
Декорирано с повече от 30 000 LED лампички в най-различни цветове на светлината, монтирани върху гирлянди с обща дължина от 8 км. и украсено с звезда „Сваровски“ с тегло от 250 кг. на върха, високото 22 метра коледно дръвче (на горната снимка) се инсталира всяка година до ледената пързалка и статуята на Прометей на „Рокфелер Плаза“. То е от вида норвежки смърч и откриването му става в началото на месец декември на официална празнична церемония – традиция, която датира още от далечната 1933 г.

A giant Christmas tree stands in the middle of the Galeries Lafayette department store in Paris ahead of the holiday season in the French capital

Париж, Франция
Бохемската столица на Европа може да се похвали с една от най-красивите елхи на Стария континент. Жителите и туристите във френската столица могат да й се насладят празнично в емблематичния търговски център „Галерия Лафайет“. Тя е висока 20 метра, като се извисява на цели 4 етажа, а върхът й е точно под знаменития купол. Украсена е с кристали „Сваровски“, отразяващи светлината в луксозния магазин и превръщащи я в неповторима за зрителите гледка.

berlin

Берлин, Германия
По време на празниците, цяла Германия „светва“ в най-различни цветове от богатата украса, но безспорно най-внушителното усещане е това, което може да добиете, ако посрещате Коледа в Берлин. Гигантската коледна елха гордо краси пространството пред Бранденбургската врата, превръщайки се в символ на цялата история, която това място носи в себе си. На Рождество Христово тук се спира и движението на автомобилите, а празникът бива посрещан от милиони всяка година.

Prague

Прага, Чехия
Намираща се в центъра на прочутия коледен пазар в Стария градски площад, гигантската елха се извисява над дървените щандове, предлагащи традиционна за Чехия кухня и ръчно изработени подаръци. Височината й е 20 метра, а по традиция е украсена с повече от 5000 лампички, светещи в червено, златисто и т.н. Те обливат дръвчето в имитация на падащ върху нея сняг и допринасят за празничното настроение на всички посетители.

sydney

Сидни, Австралия
По традиция, за декорацията на коледното дърво в австралийския мегаполис се ангажират 12 души, които се трудят неуморно в продължение на дни, за да постигнат зашеметяващия ефект. Обикновено украсата се състои от около 60 000 цветни лампички, над 150 звезди и близо 100 бели балона.

(следва продължение)

снимки: Hello Magazine, Fansshare.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)