Geena_Rocero

Най-красивите манекенки, които бяха родени… мъже (част II)

23 юли 2015

Те са красиви, те са секси, те са известни! Обединява ги това, че някога са били мъже. Вчера ви представихме някои от тях, днес ви запознаваме и с останалите…

Джина Росеро
Трудно е да повярваме, че красавица с подобни екзотични черти (на горната снимка) може да е била мъж, но фактите говорят сами по себе си. Подлага се на операция за смяна на пола във Филипините на 15-годишна възраст, а малко след това печели и титлата в местния конкурс за транссексуални. Две години по-късно се отправя за САЩ, където подписва договор с Next Model Management в Ню Йорк. И тъй като дълги години пази тайната си, истината за произхода й остава скрита цели 10 години.

caroline-cossey

Каролин Тула Коси
Родното му/й име е Бари Кенет Коси, а сред по-любопитните факти около нея е, че дори е била момиче на агент 007 Джеймс Бонд във филма „Само за твоите очи“ през 1981 година (партнирайки на Роджър Мур). На 20-годишна възраст сменя пола и името си, и под прякора Тула се налага като един от най-известните супермодели на 80-те. Позирала е за Vogue, Harper’s Bazaar и което е още по-любопитно, снима се гола за Playboy. След като години по-късно тайната й е разкрита, съпругът й Елиас Фатал подава молба за развод.

The Blonds - Front Row - MADE Fashion Week Fall 2014

Кармен Карера
Един от малкото транссексуални модели, който не скри от широката публика смяната на пола си. Това се случи през 2012 г., когато след участие като момче в реалити шоуто RuPaul’s Drag Race (класира се на пето място), стартира публично трансформацията си в представител на другия пол, а малко след това сключи договор с модната агенция „Елит Модел Мениджмънт“.

Jenna_Talackova

Джена Талакова
Тя тана първият транссексуален участник в конкурса „Мис Вселена“ през 2012 г., след като лично собственикът на правата за надпреварата Доналд Тръмп се обяви в нейна подкрепа. Канадката, която се подлага на операция за смяна на пола на 19-годишна възраст, се класира на 12-то място, но и самият факт, че се появи в шоуто, бе достатъчно впечатляващ. Малко по-късно стана и водеща на предаване по телевизия Е!

текст: Митко Попов
снимки: Fansshare, Huffington Post, Playboy

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)