Най-красивият залез в Оя, Санторини…

29 юни 2016

Малкият гръцки остров Санторини е място, което е събрало много магии, при това само от добрите орисници. Онова, с което той особено очарова са най-красивите залези, които завинаги отпечатват в зениците и в съзнанието ти .

SANTORINI 8.2006 178
Точно преди 7 години бях на това магично място, за да видя и аз един такъв. Е, вярно е, че не ми го е препоръчал Малкият принц на Екзюпери, макар само на него да имам доверие по отношение на залезите, но реших да проверя…

SANTORINI 8.2006 191

Да, оказа се, че гледката наистина спира дъха. Малко преди слънцето да се скрие от всички страни започнаха да се стичат хора, накацаха по оградите и стените на къщичките. Има и щастливци, които живеят точно там и всеки ден гледат това небесно „представление“. Сигурна съм, че не им е омръзнало. И съм повече от уверена, че са красиво емоционални и извисено богати. Иначе не би си избрал да живееш на подобно място.

SANTORINI 8.2006 186

Когато слънцето започна да пада бавно, сякаш, в унисон с него, постепенно заглъхваха и звуците на тълпата. Огненото кълбо промени цвета си стотици пъти, хвърляше нюанси на омайващо златно, страстно червено и кадифено лилаво, като ни впечатляваше със затихващото си сияние.

SANTORINI 8.2006 202

И накрая, когато погали водата за последен път и се скри в нея… всички млъкнаха. Просто не се чуваше звук. Не зная съвсем точно какво е нирвана, но реших, че е точно това. Едва след няколко минути всички изригнаха в аплодисменти, викове и започнаха да се целуват.. Да, наистина! Това трябва да се види. Снимките не са достатъчни, за да покажат най-красивия залез на земята. Затова, ако можете – изживейте го на място!

SANTORINI 8.2006 208

И за разлика от Малкият принц, който обичал да гледа слънчевите залези само когато е тъжен, съзерцавайки този, вие ще разберете какво е щастието…

текст и снимки: Валерия Симеонова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)