Най-красивият Коледен базар, този във Виена, запали светлините

17 ноември 2017

Тази вечер признатият за най-красив коледен маркет в света – този във Виена запали светлините си. Още от старта му стотици хора се потопиха в очарованието от светлини и лакомства пред кметството на Виена.

Традицията на коледните базари има своите дълбоки исторически корени.  Всяка година организаторите от Община Виена предлагат нещо ново, нещо различно, но винаги впечетляващо и ефектно. Тази година Коледния базар, с традиционните ръчно изработени играчки и сувенири, е разделен на 3 зони – Базар, Светеща гора и Ледена пързалка.

Още по темата: Светлините на града

15239349_568367896695697_695259096_n

Паркът пред Кметството в централната си част отново е отрупан с магичните дървени павилиони, предлагащи пъстри декорации, шалове, шапки, лакомства и греяно вино. И пунш, разбира се – с дъх на ябълки и канела. Виенчани и гости на града не спират да се забавляват сред пъстрите павилиони.

Коледен базар пред Кметството във Виена

Коледен базар във Виена пред Кметството

В лявата страна е разположена магическата гора. Дърветата са осветени в различни цветове и вечерната разходка е прекрасна, независимо от острия вятър. Той във Виена също е традиция.

Ледена пързалка на Коледния базар пред Кметството във Виена

Коледен базар пред Кметството във Виена

Ледена пързалка на Коледния базар пред Кметството във Виена

В дясно от Коледния базар, пък, е любимата на виенчани ледена пързалка. Пространството между дърветата е превърнато в ледени писти и сякаш не си на ледена арена, а на ледени пътеки в гората. Има си и маркировка и регулиране на движението със светещи знаци и индикации. Малки и големи нахлузват кънки и се втурват в зимната си разходка.

15211584_568367270029093_836265750_n

Най-най-красивият Коледен базар!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)