Най-красивият ресторант в Лондон

Най-красивият ресторант в света се намира в Лондон

18 октомври 2016

Най-красивият ресторант в света се намира в Лондон. German Gymnasium отвори врати през ноември 2015 г. и спечели в категорията „Най-добър ресторант“ на церемония по раздаването на наградите Restaurant & Bar Design. Отличията, които се присъждат за осма година, отличават най-добрите места за храна и алкохол в света. Лондонският ресторант се намира в ремонтирана неотдавна сграда между гара King’s Cross и St Pancras International. Проектиран е от архитекта Едуард Грунинг през 1864 г. и е първата спортна зала в Англия. Тук се провеждат първите Олимпийски игри на закрито през 1866 г.

restaurant1

Преди откриването на ресторанта сградата се използва за офиси, складове и изложбено пространство. Сега ресторантът разполага с тераса на открито, кът за сладкиши, Grand Café и Meister Bar.

restaurant2

Проектиран от Conran & Partners, ресторантът разполага с удивителен висок таван и е запазил голяма част от оригиналния си интериор в комбинация с модерни детайли.

restaurant4

Първият етаж на ресторанта дава на гостите възможност да се насладят на европейски ястия от родения в Германия главен готвач Бьорн Васмут и да опитат източноевропейски вина от меню, съставено от главния сомелиер Виржил Дюгре. Всичко това, докато седят в изискана обстановка.

restaurant5

Естествената светлина, стоманените колони и викторианските арки в Grand Café на приземния етаж го превръщат в идеалното място да се наслаждавате на германската традиция Kaffee und Kuchen (чаша кафе и парче торта – бел. ред.), когато часовникът удари 16 ч. Тогава на гостите се предлагат торти и сладкиши от витрината на сладките изкушения.

restaurant6

Не на последно място, посетете Meister Bar, за да се насладите на уникално коктейлно преживяване от мениджъра на бара Фред Тартад. Le Whaf е специална гарафа, която превръща коктейлите в нискокалорийни облаци. Тя се предлага за много напитки в менюто. Лондонски ди джеи се изявяват в бара от 21 ч. от четвъртък до събота.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)