Аптека лекува с поезия в Англия

Най-куриозната аптека в света лекува с… поезия

14 януари 2020

Изкуството е здраве! – това е мотото, под което британската поетеса Дебора Алма решава да открие… първата в света поетична аптека. Чудноватото магазинче се намира в Бишъпс Касъл, Великобритания и в него клиентите получават не лекарства, а стихотворения, с които да лекуват болките си.

Дебора е категорична, че по-голямата част от хората страдат от диагнози, причинени от стреса и напрежението на съвременния живот и всъщност единственото, което им е нужно, за да се оправят, е просто да се справят с него. Тя кани своите пациенти в консултативна зала, задава им въпроси и след това им назначава… внимателно подбрано стихотворение. „Стиховете могат да излекуват всичко – от разбити сърца дори до деменция“, вярва тя.

Аптека лекува с поезия в Англия

„Ако има умение в това, което правя, то е да предоставя правилното стихотворение на точния човек, след като го опозная. Когато дам стих на някого, той става негов – залепва го на хладилника си и това може да бъде успокояващо, оживяващо, да действа по много хубави начини“, признава Алма.

А ако това ви се струва твърде несериозно, нека припомним, че съвсем наскоро и Световната здравна организация публикува доклад, който потвърди, че има значителни и непрекъснато нарастващи доказателства за ползите от изкуствата върху здравето ни.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)