
И тази година киноата си остава най-модната храна, информира Foodpanda в изследване на тенденциите в здравословното хранене. Тя е изключително полезна с високо си съдържание на калций, желязо, фибри и протеини, има мек и сладък вкус. Киноата (на снимката) се комбинира добре в основно ястие, като гарнитура, а също в тестени изделия, и като заместител на ориза в сушито.
През последните години се е увеличила тройно консумацията на цвекло. Кореноплодният зеленчук е полезен и вкусен, приготвя се бързо. Продуктът се използва в салати, супи, както и в най-модните рецепти – смутитата.
Съвсем актуални в кулинарната мода са и новите сортове вегетариански сирена. Те са направени от млека от макадамия или бадеми.
Безглутеновите брашна са за тези, които искат да хапват по-ароматни печени изделия. Има много и различни видове, но някои от най-популярните решения са кокосово брашно, бадемово брашно и нахут, всеки с различни хранителни нива.
Семената от чиа се радват на все по-голяма популярност. Причината е ясна – те са изключително полезни за цялостното състояние на организма, лесни за приготвяне и много вкусни. Подходящи са като добавка както в основни, така и в десертни ястия.Най-модерните и здравословни храни
снимка: fairwaymarket.com
Още по темата
-
Между зимата и пролетта (част III)
In TASTEВреме е да приключим с тази поредица, в която ви представям любимите си ястия, които ...
-
Панирани чушки по корейски
In TASTEНеобходими продукти: кайма – 500 г смес чесън – 3 скилиди наситнен моркови – 1 ...
-
Запечен карфиол с пармезан, чесън и каперси
In TASTEНеобходими продукти: карфиол – 1 глава пармезан – 5 с.л. каперси – 2 с.л. чесън ...
-
Италианска супа с наденички
In TASTEИталианската супа с наденички е лесна за приготвяне и е подходяща, ако искате да приготвите ...
Остави своя коментар през Facebook