Най-мрачният час (видео)

16 февруари 2018

„Най- мрачният час“ е британска военна драма режисирана от Джо Райт и написана от Антъни Маккартън. Действието се развива в годините на Втората Световна война. В главната роля играе Гари Олдман пресъздаващ Уинстън Чърчил в първите му дни като министър председател, когато нацистка Германия шества в Източна Европа, и заплашва да разгроми Великобритания. Във филма играят още Бен Менделсън, Кристин Скот Томас, Лили Джеймс, Стефан Дилейн и Роналд Пикъп.

Световната премиера на филма се провежда на 1 Септември 2017 г. на Telluride Film Festival, но едва на 12 януари 2018 г. филмът достига киносалоните на Великобритания. От началото на февруари  той  се прожектира и в кината на България. Филмът вече е събрал 124 милиона долара от прожекции в целия свят и печели доброто мнение на филмовите критици.

Лентата проследява исторически момент от четири седмици, определени като повратни в историята на Великобритания и Европа. Това е времето когато падането на Франция е неизбежно, а Великобритания преживява най-мрачния час, бореща се сама срещу нарастващата опасност от инвазия на германците. Докато силите на нацистите настъпват, а войските на Съюзниците са притиснати на плажовете на Дюнкерк, съдбата на Западна Европа тежи на плещите британския министър-председател Уинстън Чърчил. Докато маневрира между политическите си врагове, той трябва да се изправи пред най-важния избор в живота си: да се договори с Хитлер и да спаси британския народ, като плати ужасяваща цена, или да продължи битката напук на минималните шансове за победа. Най-мрачният час е драматичната и вдъхновяваща история за време на тежки решения, през които една противоречива личност като Чърчил, проявява куража, нужен да промени историята на човечеството.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)