feeding-baby-ostriches

Най-необичайните професии в света

27 март 2015

Ако еднообразието на работното място ви е втръснало, а и не откривате никакво ново служебно занимание, което да провокира интереса ви, може да се запознаете с някои от най-необичайните професии в света. А и защо пък да не се кандидатирате за подобна позиция?

1. „Бавачка на щрауси бебета“ в Южна Африка: Да, те са много агресивни и понякога не само, че се нараняват, но дори и може да се стигне до смъртни случи. Бавачките следят между питомците им да цари мир, а и ги разтървават ако това се наложи.
2. „Тъпкач на хора“ в метрото в Япония: Разбира се, думата не е в онзи смисъл, за който човек първо се сеща. Токийското метро винаги е препълнено, ето защо има нужда от специални хора, които просто да натъпчат, в най-буквалния смисъл, пътниците в мотрисите.
3. „Електрошоков агент“ в Мексико: Някой е пил малко, иска му се да продължи, но парите му вече са свършили. Тогава той излиза от бара, намира някой от тези „агенти“, които се въртят винаги пред входовете на подобни заведения и получава доза електричество. Всъщност, целта на това мазохистично удоволствие е да засили чувството за опияняване.
4. „Шивач на костюми на слонове“ в Шри Ланка: Местните са буквално влюбени в тези мили „животинчета“, но защо са решили, че те се нуждаят от специален гардероб така и не успяхме да разберем. Остава надеждата, че след като ушиете костюма, няма да ви се наложи и вие да облечете хоботестия бозайник.
5. „Закривач на регистрационни номера“ в Иран: За да не плащат глоби на държавата, жителите предпочитат да си плащат на специални хора, които да вървят пред колата им и да скриват номера й.
6. „Компаньон за сиеста“ в Япония: Не, не става въпрос за секс. А просто някой да си полегне до теб по време на следобедната дрямка, за да не се чувстваш самотен в леглото си.

Е, коя професия си избрахте?

снимка: maryqin.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)