1408539177

Най-популярните дестинации на Airbnb за 2019 г.

10 декември 2018

Отново сме в онзи етап от годината, в който любителите на приключенията започват да правят планове за следващата година. Платформата за краткосрочни наеми на жилища Airbnb им помага, като публикува топ 10 на дестинациите си за 2019 г., съобщава Bloomberg.

Кайкура, Нова Зеландия

Кайкура, Нова Зеландия

Първото място заема град Кайкура, Нова Зеландия, следван от Сямън в Китай и Пуебла в Мексико.

 Airbnb е подредила дестинациите въз основа на вътрешни данни, които показали увеличаване на резервациите, търсенията и добавките в списъците с желания за 2019 г. на потребителите считано до октомври 2018 г. спрямо същия период на миналата година.

 „Много дестинации като Кайкура, Пуебла и Грейт Смоуки Маунтънс се завръщат с гръм и трясък след проблемите в последните години, причинени от земетресения и пожари“, казва Али Килам, говорител по въпросите на потребителските тенденции в Airbnb. Според платформата може би именно природните бедствия са тласнали туристите сега към подобни дестинации.
Airbnb отчита, че туристите продължават да избягват популярни дестинации за сметка на по-малки и неизвестни места, казва Килам.

MX11

Пуебла, Мексико

Област Пуебла в Мексико, която се намира на два часа път с кола от Мексико Сити, е третата по популярност дестинация в платформата за 2019 г. с ръст от 240% на търсенията на годишна основа и 206% на включванията в списъка с желания.

На четвърто място е Нормандия, която се намира само на два часа път с влак от Париж. Резервациите са нараснали с 229%. Петото място е за Грейт Смоуки Маунтънс благодарение на повишението със 191% на резервациите, следвани от провинция Буенос Айрес в Аржентина с ръст на резервациите от 188%, Акра в Гана и Мозамбик със скок на резервациите от съответно 163% и 156%. В топ десет попадат още Западните острови в Шотландия и префектура Уакаяма в Япония.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)