Домашно-точена-баница-със-сирене-2

Най-празничните храни през декември

13 декември 2016

В навечерието сме на най-хубавите празници за всеки българин – Коледа и посрещането на Нова Година. В тези дни всеки е в приповдигнато настроение, обикаля за подаръци, радва се на Коледната украса, прекарва хубави моменти със семейство и приятели, а това което очакваме с нетърпение е вкусната трапеза. foodpanda, подбра кой са най-празничните храни през декември.

Шаран – На Никулден празнуват всички, които са кръстени на Св. Никола, всички рибари, банкери и жители на град Бургас. По традиция на този ден на масата се сервира риба и по–специално шаран.

Баница – Баницата е традиционно българско ястие, което се приготвя с повод и без повод. Баницата с късмети е очаквано ястие на празничната трапеза.

Сарми – Те са типично зимно ястие. Има ги в постен вариант и с месо, според зависимост от вкусовете и спазването на постите. Сармите се водят едно от най-празничните ястия.

Свинско месо – Печено прасенце или пържоли, поднесени с чаша червено вино блазни почти всеки вкус. Ухае вкусно и може да нахрани обилно цялата компания.

Тиква – Печената тиква се смята за най- празничния десерт през декември. Поднесена с мед и орехи, с канела, с крем карамел или с други добавки, тя е любима за малки и големи.

Туршия – Това определено е най-празничната салата, която е чудесно мезе към така обичаната българска ракия. Този вид зимнина има много разновидности. Някои хора я правят по богата с голямо наличие на зеленчуци. Други предпочитат само с два–три.

снимка: cookingtiki.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)