12

Най-странните бюти тенденции в Азия

11 декември 2015

Фактът, че в азиатските страни хората живеят по правила, които само те разбират – за никого не е тайна. Но някои особености на тяхното възприемане определено ни удивляват. Особено внимание  заслужава бюти индустрията – от фалшиви брекети, странен грим и какво ли още не.

Днес искаме да ви покажем най-големите странности, които в Азия считат за красиви.

Уморени и сънливи очи

Докато ние, след бурна нощ, използваме скъпи коректори и се опитваме да замаскираме черните кръгове под очите, в Азия правят точно обратното. Една от основните тенденции за красота-сред момичетата там са уморените и сънливи очи. Този ефект местните красавици постигат с поставянето на руж точно под очите, за да  стане кожата с червеникав оттенък точно там.

 20151206_asian_9

20151206_asian_10

Грим в стила на аниме героите 

Любовта към аниме и манга, не би могла да не повлияе на външния вид на азиатските тийнейджъри. В началото, момичетата просто рисуваха очите си, имитирайки характерната им кукленска форма, използвайки декоративна козметика (като в това си умение те просто нямат равни), а сега отидоха далеч по-напред и започнаха да използват специални лещи, които увеличават зениците няколко пъти. Най-настоятелните не спират до тук, а стигат до масата на хирурга, за да станат собственички на „идеалните“ очи.

20151206_asian_8

20151206_asian_7

Подпухнали очи

И още една тенденция, която ние не разбираме. Азиатците считат, че подутите очи с малки торбички изглеждат по-млади и симпатични. Това те постигат чрез поставяне на молив под очите, а в някои случаи чрез пластична хирургия.

 20151206_asian_5

20151206_asian_6

Криви зъби

Докато европейците прекарват часове на зъболекарския стол, за да станат собственици на плоски и равни зъби, азиатците, напротив, правят всичко възможно зъбите им да растат на всички страни. Те считат, че с такава усмивка момичетата изглеждат палави и невинни.

20151206_asian_3

20151206_asian_4

Фалшиви Брекети

Да, в Азия смятат красивите зъби за красиви. Но в същото време, младите хора си купуват фалшиви брекети, които носят не с идеята да си изправят зъбите, а за да изглеждат красиви, според тях. Освен това в Азия скоби могат да си позволят само богатите хора, така че този атрибут се смята и за признак на богатство.

20151206_asian_1

20151206_asian_2

Снимки: Instagarm

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)