20150513-phree-stylus

Най-умната писалка в света (видео)

20 май 2015

Отдавна сме свикнали с възможността, с помощта на електронни писалки да командваме смартфоните или таблетите си, да рисуваме и да пишем по екраните им. Но какво ще кажете за писалка, с която ще могат да се провеждат телефонни разговори, да се четат съобщения и да се пише на всякакви повърхности.

Оказва се, че уникалната разработка на израелската компания OTM Technologies съвсем скоро ще започне да се предлага по магазините. Тя ще носи името Phree и ще струва 169 долара.

С Phree потребителите ще могат да пишат върху всякакви повърхности – върху маса, стена или дори върху дланта или панталона си. Изписаните думи се прехвърлят чрез Bluetooth върху дисплея на смартфона, като напълно репликира уникалният почерк на потребителя. Разпознавайки почерка и специфичния начин, по който потребителят държи писалката, тя може да се използва и като биометрично устройство. Освен това, Phree разпознава рисунки, ръкописни бележи и други символи.

В писалката са монтирани и миниатюрни високоговорител и микрофон за провеждане на телефонни разговори, а за прочитане на получените съобщения Phree разполага със собствен малък дисплей.

текст: Елена Михайлова
снимка: OTM Technologies

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)