red_mind_norway-880x550

Най-щастливите страни в света (част I)

26 март 2019

Кой ли не преследва щастието? Наскоро група изследователи публикува първия в света доклад за щастието, който проучва 13-годишни данни, за да определи най-щастливите страни в света. Някои подробности: Америка не се класира в топ 10 (тя е на 19-то място между Белгия и Чехия). Затова пък с пълна сила можем да се насочим към Скандинавия,  чиито страни са заловили първите три места.
И така – най-щастливите страни в света:

802-880x585

1. Финландия
Всички вие, които се чувствате нещастни от зимното време -  нямате извинение! Финландия, най-северната страна в Скандинавия, която граничи с Полярния кръг, зае първото място в доклада. Въпреки че има много да се види и направи във финландската столица Хелзинки, в южната част на страната и на други места, всички са запленени от Лапландия.

CRUISER-2011-226-880x5822. Дания
Следващата страна в списъка би трябвало да е изненада, но не е. От години е начело на анкети за щастие. Дали няма силна връзка между националното щастие и вярата във важността на добрия дизайн, на стилната и изчистена организация на живот? А столицата на Дания -  Копенхаген, е град който може да ви изненада с уникална архитектура, спокойствие и с чудесна храна.

red_mind_norway-880x5503. Норвегия
Земята на викингите и фиордите е следваща в списъка. Подобно на малко по-северните си съседи, Норвегия също има солидна репутация както за добър дизайн, така и за естествена красота. Една ваканция из безумно живописните фиорди, където червено-бели сгради потъват в зелени планини…

img_5_1510080154_25ae557733675d0bc6fc5126562c29024. Исландия
Ако не можете да стигнете до Скандинавия в преследване на щастието си, тази островна нация в средата на Атлантическия океан е алтернативен вариант. Лагуни, водопади и ледници, които правят природата на страната неподправена, а столицата  Рейкявик е приятен град, който може да се види само за ден-два.

CSD1-130

5. Холандия

Кой не би се радвал да се разхожда по живописни канали в Амстердам? Страната на велосипедите, лалетата и мелниците е очарователна през всички сезони. Изкуство, хубава храна, добри възможности за обучение и живот – Холандия определено е щастлива!

Очаквайте в Част 2 и следващите 5 най – щастливи държави от класацията…

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)