IMG_0650

Намислете си желания в тази нощ – идва Преображение Господне!

05 август 2014

На Преображение, Иисус Христос разкрил пред свидетели своята неподправена Божествена същност

Според написаното в Библията, Исус Христос завел трима от неговите най-приближени ученици Светите Яков, Петър и Йоан на планината Тавор и там се случва една от мистериите на християнството.

Причината за това действие от страна на Иисус Христос е, че вярващите и неговите сподвижници не успели да прозрат в младия мъж дългоочаквания Месия, за когото се говорело още в най-древните старозаветни пророчества.Описан като Цар на Царете, обикновените хора очаквали Иисус Христос да бъде владетел, който ще бъде справедлив към всички хора. Оказало се, че мисията на Сина Божий не е да бъде цар или император, а да донесе определена мъдрост от Небесата, с която да захрани душите на хората.

IMG_0747

Както сам не веднъж Христос казвал, неговото Царство не е тук на Земята, а на друго място.

Иисус Христос донася закона за любовта. Той поставя на равни начала мъжете и жените. По негово време жените били определяни като подчинени на мъжете хора. За съжаление, повече от  2000 години след Христа все още има хора с подобно примитивно мислене.Иисус Христос говори за Отца като разкрива неговите неограничени възможности и способности.

Преди Иисус Христос да надживее смъртта, той изкупува чрез своите лични страдания на Голгота човешките грехове.

Но преди да се случи всичко това, горе на планината Тавор, точно на Преображение младият скромен мъж показва чрез великолепно видение на своите ученици какво представлява. Тогава от Небето се чул силен глас, който бил на Всевишния и заявил, че това наистина е неговият Син и че учениците трябва да го слушат.

IMG_0700

Иисус целият грейнал в Небесна светлина, а заслепените трима  последователи паднали на земята. Точно заради това небесно видение, старите българи били убедени, че в нощта на 5 срещу 6 август (Преображение), небето над нас се отваря и Господ изпълнява желанията на вярващите.

Вървете бързо навън, погледнете небето и си намислете желания! Навярно ще имате късмета те да се сбъднат!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)