halloween-880x495

Направете си фенер за Хелоуин!

31 октомври 2017

В последните години и в България стана изключително популярно и модерно да празнуваме Хелоуин. И ако и вие сте решили да отбележите празника тази година, но до момента не сте се осмелявали да направите знаковия за празника тиквен фенер, ви представяме кратко ръководство, което ще ви превърне в истински майстори на тиквените фенери.

Какво ви трябва:
- тиква, за предпочитане тумбеста и с по-плоска долна част, за да може да седи без да се накланя
- къс остър нож
- лъжица
- свещ
- флумастер

Вижте още: Хелоуин е…

Първо изрежете кръгла дупка около дръжката на тиквата и махнете полученото „капаче”. След това с помощта на лъжицата изгребете семките и вътрешността на тиквата, като оставите около половин сантиметър пълнеж от всички страни. С флумастера нарисувайте изражението на тиквата, което искате да получите. Важно е кръговете да са по-малки, за да може да изрежете дупките извън контурите.

С помощта на ножа внимателно изрежете очертанията, като движенията ви трябва да са по-скоро пробиващи и къси, отколкото режещи. След това внимателно издълбайте цялата мека част на тиквата от дъното й и поставете в него запалената свещ. Върнете капачето на тиквата и вече имате истински тиквен фенер!

текст: Елена Михайлова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)