ЕО Дент и Азис

НАП продава луксозната къща на Азис за над 350 000 заради дългове

10 октомври 2017

На 17 октомври попфолк звездата Азис може да се раздели с луксозен апартамент в квартал „Манастирски ливади“ на ул. „Луи Айер 73″. Националната агенция по прихдоите е обявила имота за продажба заради дългове, може да се види на сайта на НАП. „Луксозно завършено жилище (151 кв.м.) в отлично експлоационно състояние при първоначална це3на 326 030 лв“, се посочва в обявата за търга. Анонсира се и продажба на гараж към апартамента с първоначална стойност 24 670 лева.

Азис

 До обявяването се стига, след като през 2000 година Приходната агенция прави ревизия на певеца. Инспекторите установяват, че той няма регистрация по ДДС, въпреки че бил длъжен да го направи веднага, след като доходите му от независима икономическа дейност надхвърлят праха от 50 000 лв. След серия обжалвания и спорове с данъчните, през 2011 г. дългът вече надвишавал сумата от половин милион лева, като по днешна дата, според тях, към нея трябва да се добавят и поне 300 000 лв. лихви.

През 2014 година НАП запорира имота и го обявява на търг, за да събере взиманията си. Търгът е прекратен, след като става ясно, че Азис е продал запорирания имот на… жена си Галина Георгиева, заедно с гаража. От агенцията обаче завеждат дело и скоро съдът обявява сделката за продажбата за нищожна, тъй като е направена след налагането на запора. Така отново НАП е на ход и обявява имота за продан, за да погаси дълговете, пише „24 часа“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)