Натали Портман в „Изтребление“ (трейлър)

02 януари 2018

Филмът „Изтребление“ („Annihilation“) е създаден по поредицата романи на Джеф Вандърмиър. Режисьор и сценарист е Алекс Гарланд. В ролите ще видим Натали Портман, Оскар Айзък, Джина Родригес, Теса Томпсън, Дженифър Джейсън Лий, Соня Мизуно и др.

Кадър от трейлъра на филма  „Изтребление“ („Annihilation“)

Кадър от трейлъра на филма „Изтребление“ („Annihilation“)

За премиерата на филма е посочена дата 23 февруари 2018 г.

Историята разказва за биолога (Натали Портман), която се записва в опасна, тайна експедиция, при която законите на природата не важат.

Вижте още: Натали Портман обяви, че постоянно е била тормозена

Корицата на „Анихилация” от Джеф Вандърмиър (Екслибрис, 2014)

Корицата на „Анихилация” от Джеф Вандърмиър (Екслибрис, 2014)

Първата книга от трилогията „Съдърн Рийч” – „Анихилация”, по която е създаден филма е публикувана на български език през 2014 г. от издателство „Екслибрис”. През 2015 г. романът е носител на наградата „Небюла” за най-добър роман.

Вижте още: Натали Портман „цъфти и ухае“ в рекламната кампания на новия парфюм на Dior

От издателите за книгата:

Зона Х е изолирана от останалата част от света от десетки години. Природата е заличила и последните следи от човешка цивилизация. Правителствената агенция „Съдърн Рийч“ упорито продължава да изпраща експедиции в зоната. Първата описва непокътнат райски пейзаж, втората завършва с масово самоубийство, третата – в дъжд от куршуми, когато членовете й се избиват взаимно. Участниците в единайсетата експедиция се завръщат като сенки на хората, които са били и след седмици всички умират от рак. Анихилация, първата книга от трилогията „Съдърн Рийч“, е разказ за дванайсетата експедиция.

Групата е съставена от четири жени – антрополог, геодезист, психолог (водача на експедицията) и нашия разказвач – биолог. Задачата им е да проучат терена, да запишат всички наблюдения и преди всичко да се предпазват от замърсяване в Зона Х. Те пристигат, като очакват неочакваното, и Зона Х не ги разочарова – откриват огромна топографска аномалия („подземна“ кула) и форми на живот, които надхвърлят човешкото разбиране – но онова, което променя всичко, са изненадите, които членовете на експедицията носят със себе си през границата на Зоната и тайните, които крият една от друга.

Публикацията подготви Силвия Аризанова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)