Национален турнир по народни борби „Дивата сцена“ – Челопеч 2018

30 юли 2018

Националният турнир по народни борби „Дивата сцена “ 2018 се проведе на 27 и 28 юли в красивия парк Корминеш край Челопеч. Това е второто издание на турнира. Той се организира от община Челопеч и фондация „Българе“.

Дивата сцена Челопеч

Националният спорт на българите – народните борби, бе поднесен по изключително атрактивен, бляскав и впечатляващ начин. Идеята на този турнир е да подкрепи възраждането и популяризирането на народните борби, утвърдили се като народен спорт сред българите още от времето на кан Крум.

Най-силните борци в популярните от векове състезания премериха сили за титлата ,, Абсолютен шампион на България по народна борба “ под зоркото око на съдийската комисия с председател и главен съдия Петър Дойнов.

Зрелищните двубои бяха съпътствани от разнообразна фолклорна програма, наситена с много музика, песни и танци. Целият спектакъл доказа за пореден път, че традициите са живи. А изпълненията на НФА ,, Българе “ и Албена Вескова взривиха публиката и през двата съзтезателни дни.

Дивата сцена Челопеч - борба

Председателят на фондация „Българе“ – Христо Димитров и кметът на Челопеч -  Алекси Кисяков са убедени, че събития като „Дивата сцена“ не само възраждат традициите, но издигат българския дух. Те обещаха, че превърналият се в традиционен турнир по борба ще продължи да съществува и да се развива.

Виж снимки от ден 1!
Виж снимки от ден 2!

репортер : Ася Георгиева
оператор : Иван Цвятков
фотограф : Михаела Борисова
постпродукция : Симеон Симеонов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)