Young people laughing

Начинът, по който се смеем, издава каква личност сме!

08 май 2015

Обръщали ли сте някога внимание как точно се смеете?! Дали отмятате глава назад и въвличате цялото тяло в шумния си и безгрижен смях или пък точно обратното, закривате уста и се оставяте на лек и дори механичен смях?! Факт е, че той носи много ползи за здравето и това отдавна е доказано – в процеса на смеене се отделят ендорфини, които намаляват концентрацията на адреналин и артериално налягане и по този начин спада напрежението в организма. Днес обаче ще обърнем внимание по-скоро на това как точно го правим, защото според психолозите, начинът, по който се смеем, дефинира най-ясно личността ни. И така, вие от кой тип сте?!

Кратък, механичен смях (на финала на всяка фраза) – ако кикотът е неделима част от общуването, то той издава човек, който изпитва явни затруднения в приобщаването, срамежлив и притеснителен е и трудно прикрива този факт. Този вид смях действа като навик, който облекчава вътрешното напрежение.
Смях с накланяне на главата в една посока – издава личност, която е много подвластна на чувствата и емоциите си и често пренебрегва разума си. Решенията се взимат почти винаги от това, което диктува сърцето й.

woman_laughing

Смях с прикриване на устата – подобен маниер говори, че става дума за човек с високо ниво на уязвимост. Прикриването на долната част с ръката разкрива неувереност и невъзможност за взимане на самостоятелни решения. Това са хора, които са готови да следват, но никога не могат да бъдат лидери.
Силен и шумен смях – според психолозите, този тип смях издава човек с две лица. Лишен е от искреност и е способен е на „маски“ пред висши авторитети, като почти винаги пази истинското си мнение за себе си. Ако пък при смеха, виждаме долните зъби, то това е знак за опасност – можете да бъдете „захапани“.

man-laughing1

Смях с отмятане на главата назад – в случай, че говорим за жизнен смях с пълно гърло и отметната глава назад, то можете да разчитате на подобна личност. Това е човек с борбен и силен характер, роден лидер, който умее както да рискува, така и да отстоява мнението си.

текст: Митко Попов
снимки: Pixshark.com, ImgKid.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)