Красимира Зайкова

Наша студентка по медицина стана посланик на Европейския кодекс за борба с рака

27 май 2019

Второкурсничката от специалност „Медицина“ Красимира Зайкова, бе определена от борда на Асоциацията на Европейските лиги за борба с рака за младежки посланик на Европейския кодекс за борба с рака (ECAC) за България, съобщава Медицински университет Варна.

Красимира е първият младежки посланик, който представя България. Тя е избрана след оспорвана конкуренция. През периода на своя мандат Красимира трябва да популяризира здравни послания, като участва и организира конференции, срещи и обучения.

Целта на нейната работа е да информира хората какво могат да направят за собственото си здраве и това на своите семейства, за да намалят риска от рак.

Красимира Зайкова

Създадена през 2012 г., групата на младежките посланици на Европейския кодекс за борба с рака получава подкрепа от ECL – организация с нестопанска цел, базирана в Брюксел, която представлява национални и регионални лиги за борба с рак в Европа.

Тя обединява високо мотивирани млади хора от повече от 30 държави в Европа. Младежките посланици са студенти и млади професионалисти от различни дисциплини, включително медицина, обществено здраве, право и политически науки.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)