Наш Маркт Виена ви поздравява!

28 декември 2015

Има места, на които човек колкото и пъти да се връща, винаги ще открива нещо ново, различно. За пореден път сме във Виена с нагласата да видим предколедното настроение и от  друга гледна точка. Традиционните магии на Коледните базари, на бляскавите дворци и брилянтна архитектура на австрийската столица са преоритет не само за нас, но и за милионите туристи, които се стичат в австрийската столица по празниците. Но…имаме и една по-обикновена, по-пъстра и по-човешка идея за приятно прекарване – централния пазар, наречен Наш Маркт.

DSC_0088

DSC_0085

В момента, в който стъпиш на това място, напълно се пренасяш в друг свят. В света на плодовете, зеленчуците, ароматните подправки, цветята, бутици за сирена и специални меса и колбаси, рибните сергии и всякакви вкусотии. Мислихме да му посветим няколко минути, но… плановете ни се провалиха. Веднъж стъпил тук, можеш да останеш с часове, опитваш от вкусните предложения за трапезата, разговаряш с учтивите търговци, очите ти се пълнят с плодовете на Земята и атрактивното им представяне.

DSC_0077

DSC_0081

Има и още една много сериозна причина, за да се чувстваме особено уютно и усмихнато тук. На повечето щандове за плодове и зеленчуци, както и за сушени плодове, продавачите са българи. Веднага ти става мило и започва едно чудесно приключение между сергиите на родния език, с много настроение. Във Виена вече живеят около 15 000 българи, а на пазара в един момент се чувстваш почти като у нас. Вижте колко доволни бяха всички те, че са пред обектива именно на българска телевизия и какви пожелания отправят към всички вас!

Весела Коледа  и Щастлива Нова 2016 година, с пожелания към всички вас  от българите на Наш Маркт Виена!

снимки: Симеон Симеонов
оператор: Кунчо Поляшки
постпродукция: Симеон Симеонов

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)