sofia1-880x586

На гости в лятната резиденция на София Копола в Белиз

17 юли 2020

В малкия град Пласенсия, в Белиз преди 18 години, Франсис Форд Копола открива хотел Turtle Inn, състоящ се от десетина различни вили и къщи. Една от тези къщи е кръстена на дъщеря му – София Копола. Плажната хижа, носеща името Sophia’s Beach House, е проектирана и построена за София от френския архитект Лоран Деру.

с2

До сътрудничеството се стигнало след три случайни срещи: първата, когато режисьорката е искал да снима една от сцените на „Изгубени в превода“ в Токио в изцяло дървения магазин A.P.C. – направен от Деру.

с3

През следващата година, за снимките на „Мария Антоанета“ в Париж Копола избира произволно два обекта – къща и апартамент, които също са по проект на дизайнера. Тогава режисьорката и дизайнерът решават, че задължително трябва да направят нещо заедно.

с4

По време на неформален разговор те споделили вкусове и идеи за това как трябва да изглежда мястото за почивка. Режисьорката и дизайнерът се срещнали няколко пъти в Париж: Деру показва на София места, които го вдъхновяват, гледа нейните реакции и забелязва какво харесва тя.

с5

Деру характеризира този проект в три думи: „семпъл“, „съкровен“ и „уютен“. Главната роля на Sophia’s Beach House е дадена на природата, която буквално прониква през отворените панорамни прозорци.

с9

с10

с11

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)