На добър час, ученици !

15 септември 2017

„‘На добър час, ученици !“- това пожела бившият заместник-министър на oбразованието и настоящ директор на 119 училище в София Диян Стаматов пред камерата на In LIFE.

Еуфорията около първия учебен ден винаги ни изпълва с емоция. Празничната атмосфера на 15.09 е невероятна, тя въвлича малки и големи в едно стремглаво препускане през носталгията, спомените и очакванията . Всичко това се случва всяка година точно на 15.09.- въодушевлението завладява всички, а празничната атмосфера се усеща навсякъде. Денят е изпълнен с вълнение и множество очаквания. Така е било преди, сега е така и така ще бъде, само че не само очакванията, потребностите и интересите на съвременните ученици вече са съвсем различни. Младото поколение сякаш живее в свой собствен свят, в който компютрите са заменили книгите, комуникацията е повече във виртуалното пространство, а уважението към училищната институция и семейните ценности сякаш остава на заден план.

И все пак училището е втори дом за повечето ученици. В него те получават знания, откриват себе си и света, плачат и ликуват, мразят и обичат. Днес, всеки един от нас, обръщайки се назад, почти е забравил написаното в повечето уроци, но винаги помни, че именно в училище у него е изникнало любопитството, любовта към знанието и неспирното търсене на новото. Сладките дванадесет години за всеки са незабравими, защото макар и късно, осъзнаваме, че именно там сме оставили част от сърцето си и всеки път когато прекрачваме прага на училищния двор изпитваме трепет и вълнение.

На добър час, ученици! Бъдете здрави, успешни и щастливи! Не спирайте да мечтаете!

репортер: Ася Георгиева
оператор: Антон Хариев

постпродукция: Симеон Симеонов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)