DPP_0301

На Коледа стават чудеса…

02 декември 2015

В балната зала на хотел “Монтесито“ се събраха красивите и успели омъжени жени на България, носителки на титлата „Мисис България“, заедно с децата и семействата си, за да подкрепят поредната благородна кауза, зад която застана инициативният комитет, оглавяван от Меги Савова.

DPP_0165

DPP_0153

На традиционния коледен бал „Коледни Ангели“ – инициатива, която се организира за 8-ма година от носителките на титлата “Мисис България”, “Мисис Дама на Годината”, “Мисис Баба” и “Лейди България”, се разигра томбола с предмети, деликатеси, коледни елхи и играчки, предоставени от спонсори, а участниците в предаването „Фермата“ Симеон Ангелов, Димитър Господинов и Асен Митев предоставиха на организаторите лакомства, произведени от самите тях във фермата.

DPP_0170

За доброто настроение на всички се погрижиха децата на красивите ни българки с изпълнения на любимите си песни и коледни стихове. Организаторите, разбира се, поощриха участието на малките ангели с ленти, подаръци и разбира се корони за малките принцеси.

DPP_0050

За 8 годишната си история инициативата „Коледни ангели“ подкрепя различни каузи и хора в нужда.
През годините всички коледни украси, елхи и самият кетъринг бяха подготвяни собственоръчно от носителките на тези титли.

Бяха подсигурени средства за закупуване на кревати в Домове за деца в неравностойно положение / „Иван Рилски“ – гр.София и „Катя Ванчева“ – гр.Широка Лъка/, 17 килима, лични несесери, бельо – спално и лично, пантофи и чехли, ремонтна дейност. Към инициативата се присъединиха фармацевтични и козметични компании, които предоставиха хигиенни консумативи за Широка Лъка.

„Коледни ангели“ 2012 закупи телевизори и перални за приюта на отец Иван в село Нови хан.

DPP_0117

През 2013 година събраните средства бяха дарени на незрящи и глухонеми студенти / инициатива на КГБ – Клуб на готините баби /. С част от средствата ще бяха закупени играчки за децата от село Дрен, Пернишко 
През всички изминали години благотворителната инициатива на организация „Мисис България“ и носителките на титлите „Мисис България“, „Лейди България“, „Мисис Баба“ и „Мисис – Дама на годината“ събра 650 хил. лева, които бяха използвани по предназначение.
От миналата година се включиха активно и децата на холдинга.
Тази година освен малкия пазар, който е само по заявки, средствата се събираха и чрез благотворителна томбола. Те отиват за децата – жертва на домашно насилие.

DPP_0049
Какви бяха по-впечатляващите факти от тазгодишната инициатива
- Участниците в предаването „Фермата“ донесоха и предоставиха собствена еко продукция.
- Голямата коледна елха беше закупена от болница „Свети Лазар“.
- Пуйката предоставена от комплекс „Монтесито“ по традиция за седма поредна година беше закупена от Гери Ташкова.

- Никулденският шаран от Ресторант „6060“ също по традиция бе закупен от Биляна Тончева.

DPP_0221

DPP_0306
- За томболата и за радост на децата Биляна Екснер предостави вкусните „ 1 метър шоколад“
- Всяко дете прояви своя талант и получи голям Коледен подарък.
- Водеща на събитието беше Нели Пандилова

DPP_0177 DPP_0179

За цялата организация се погрижи Меги Савова. Като истинска стопанка и обединителка на коледния дух, тя успя да организира още едно прекрасно събитие. В навечерието на Коледните и Новогодишните празници, тя ни накара де се чувстваме по-добри, по-благородни и по-щедри. 
Весели празници на всички !

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)