На старта на Бала на живота – Life Ball 2017

09 юни 2017

Обратното броене започна! След година на креативна пауза, само часове ни делят до Life Ball 2017. От началото, поставено през 1993г. до сега, Life Ball се превърна в едно от най-големите благотоврителни събития за борба със СПИН в света. Грандиозната екстраваганца, която ще се състои на 10 юни в и пред Кметството на Виена обещава да бъде отново блестяща, цветна и запомняща се. Тази година мотото на Life Ball e РАЗПОЗНАЙ ОПАСНОСТТА! „Научи своя статус!“

MON_3050

Ние, от In Life ТВ отново имаме удоволствието да бъдем ексклузивен медиен партньор на събитието за България и за пореден път ще ви предадем цялата атмосфера и феерия на грандиозния бал на живота.

Още по темата: Жан Пол Готие и неговият грандиозен спектакъл на Life Ball 2015

Плеада световни звезди и знаменитости, сред които Бил Клинтън, Елтън Джон, Жан Пол Готие, Чарлийз Терон, Шон Пен, Рики Мартин, Ума Търмън, Грегъри Портър, Анна Нетребко и много други по традиция подкрепят и са част от  LIFE BALL. Нека заедно на 10 юни отново покажем красивите си лица. Нека отново любовта и толерантността блестят цяла нощ, за да спрем заедно тази болест.

Още по темата: Златният Life Ball – събитие с история и с кауза

MON_3064

Нека отворим очи и погледнем опасността в лицето. Само така можем да действаме своевременно – да запазим обществото, здравето си и бъдещето си.

Осведомяването, образователната работа и това да знаеш своя имунен статус са от изключително значение за борбата срещу ХИВ/СПИН.

MON_3057

През 2017 г. всичко ще се върти около мотото „Научи своя статус“. Съобщението е силно и ясно: само тези, които редовно проверяват и знаят своя имунен статус, могат да получат лечение навреме и няма, без да искат и без да знаят, да инфектират други. Текущата статистика на Световната здравна организация (СЗО) и на UNAIDS илюстрира защо е по-важно от всякога да „знаем своя статус“: 36,7 милиона души по света са ХИВ позитивни и страдат от СПИН, но според оценки само половината от тях знаят имунния си статус. Трябва да има край на това отрицателно развитие – СЕГА!

Станете част от кампанията „Научи своя статус!“ Аз знам моя статус, а ти?

MON_3059

Кадри от репетициите за Life Ball пред кметството във Виена

Покажете на света, че знаете своя имунен статус и мотивирайте и останалите да се тестват също. Споделете снимката си в социалните медии с хаштаг- #knowyourstatus_lifeball.

Посланието е силно и семпло: вдъхновението идва от 20-те и 30-те години на миналия век и картините на Ото Дикс. Именно това са годините, които можем да определим като една лаборатория на самоизявяването и изразяването, сексуалното определяне на мъжете и жените.

Това са годините, в които работи берлинския лекар Магнус Хиршфелд – пионер в разширяването на границите на сексуалните идентичности. Клиниката му предлага научен подход към разбирането на странностите. Той дори се е занимавал с първата операция по сексуална промяна. Той отключва вратата на новите възможности.

MON_3037

Вдъхновението идва от механичните машини на Оскар Шлеммер, представени на плакатите на Life ball 2017 като шахматни  фигури в някаква конфронтация. Това хора ли са? Или машини?

Кой ще каже какво е грях и какво е добродетел? Кой има властта да решава за всички останали? Кой казва кое е нормално?
Какъв ще бъде следващият ход?
На всички тези въпроси предстои да разберем отговора в събота.

Очаквайте специалните ни репортажи от Бала на живота във Виена.

 

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)