На събор в Земенския манастир

25 май 2015

Както повелява традицията, в края на месец май, земенчани се събраха на събор и курбан.
С много танци, слънце и настроение в миналата събота – 23 май, се проведе традиционният събор на световноизвестния ЗЕМЕНСКИ МАНАСТИР/вижте повече информация в прикачения линк/. 
Прекрасните деца танцуваха, състави виха кръшни хора, а земенчани и гости на града искрено се радваха на феерията на фолклорните ритми, хубавото време и на…съборджийските кебапчета и сергии. 
Кметът на Община Земен Димитър Сотиров поздрави всички присъстващи и отправи пожелания за успехи и добри дни. В края на 2014 година той получи престижната награда за приноса си за популяризиране и опазване на културно-историческото наследство на наградите VIP Property Awards 2014. Областният управител на Перник Ирена Соколова разчувства жители и гости на Община Земен с хубвите си думи и пожелания. Гости на празника бяха много приятели на града, сред които се откроиха депутатите Вяра Церовска и Валентин Павлов.
Отец Димитър по традиция отслужи водосвет за здраве и благоденствие, а In LIFE TV ще направи всички вас, които не успяхте да дойдете в Земен, съпричастни на красивия празник.
ЗЕМЕН – ДА ПРЕБЪДЕШ ГОРДО ВЪВ ВРЕМЕТО!
Девиз, който всички ние се убедихме, че е изпълнен със съдържание и гордост!

ZEMEN.00_14_07_15.Still005

Дворът на Земенският манастир се изпълни с песни, танци, детски глъч, а столичният оркестър Каручка приповдигна настроението и обедини всички на кръшни танци. Съборът завърши с традиционните хора, в които взеха участие почти всички присъстващи.
Задължителният Курбан за здраве и мириса на прясно изпечени мръвки, направиха празника освен много цветен, също така и вкусен. От ранни зори, та чак до късна вечер, земенчани и гости празнуваха събора на любимия си Земенски манастир. Гледайте ни!

репортер: Деси Цонева
оператор: Васил Ганев

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)