На чай и джаз във фризьорския салон...

На чай и джаз във фризьорския салон…

04 ноември 2015

Фризьорските салони вече не са това, което бяха. Носталгичната вълна на Vintage стила завладява и тях, след като в последно време успешно превзе модата и дизайна. Но тази линия в никакъв случай не е в противоречие с модерното – тъкмо обратното! Чисто и просто, да отидеш на фризьор в името на новата си визия не е достатъчно интересно вече. Изобретателството е в това да превърнеш салона в бутик, в дизайнерско творение, в място за срещи и приятни минути, дори в извинение за чай…

На чай и джаз във фризьорския салон...

Да се подстригваш сред едно дизайнерско арт шоу… Забавно е, нали? Дори не ти се тръгва, омагьосан от излъчването на старите вещи и умно декорирани предмети.

peluquerias_847415636_1200x800

Malayerba. Така се нарича този фризьорски салон в Мадрид.
Ето какво споделя Джил-Гарсия Хоз – автор на интериорния дизайн: „Те не искаха модерен салон, а искаха да останат верни на 30-те години и да пресъздам стилът на онова време. Ние заедно търсихме оригинални Vintage мебели и предмети, с които да се реконструира атмосферата, от оригиналните броячи за измиване на коси, през месинговите детайли, до порцелан Талавера. Върнахме времето. Получи се уютно!

peluquerias_301697287_801x1200

peluquerias_860855509_709x1063

В реверанс към 30-те години, Malayerba е възстановила или по-скоро е превърнала в атрактивен ритуал дори процедурата „мъжко бръснене с топли кърпи“. И тук, музиката, разбира се е джаз!

И ако не ви се тръгва от тук, както на нас, то звъннете по старинния черен телефон у дома и кажете, че сте се забавили…на чай и джаз във фризьорския салон! Ще ви повярват, със сигурност!

текст: Валерия Симеонова
снимки: Malayerba

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)