слънчево затъмнение

На 13-ти в петък ще има частично слънчево затъмнение

12 юли 2018

На този петък, 13-ти юли, ще има частично слънчево затъмнение. То ще се случи в 5:57 часа сутринта. Няма да бъде видимо от територията на България, а ще може да се наблюдава в Австралия. То е само началото на подобен род явления през следващия месец. На 27 юли предстои лунно затъмнение, а на 11 август – слънчево. Лунното затъмнение се очаква да е най-дългото за ХХІ век, съобщава 24chasa.bg. Началото му ще може да се наблюдава от 23:20 часа, като пълната фаза ще продължи 102 минути. Тогава се очаква да има и кървава Луна.

Освен частично слънчево затъмнение, на 13 юли ще има и новолуние. Този ден носи положителен кармичен характер – в живота ни могат да се появят хора, с които е предназначено да се срещнем, според Segodnya.ua. За да се избегне негативната енергия, която носи затъмнението, се съветва да се вземе душ след небесното явление.

Според астролози, основната опасност е увеличение на отрицателната енергия и хора, които иначе биха си замълчали, сега влизат в пререкания. От Segodnya.ua дават няколко съвета какво не е добре да се прави на 13 юли:

- да се извършва медицинска интервенция;

- да се извършват големи парични операции и да се взимат пари назаем от непознати;

- да се взима участие в масови мероприятия;

- да се участва в лотарии и да се посещава казино;

- в този ден всяка мисъл може да стане материална и затова е добре да не се поддаваме на негативни настроения и лоши мисли;

- съветва се да не се подписват важни документи и да се сключват сделки;

- предполага се, ако се ограничи общуването на този ден, ще се попречи на вероятността да възникне кавга;

- да се избягват дълги пътувания, за да избегнат произшествия, тъй като в такива дни има по-голяма опасност да се случат.

Дали ще се доверите на астролозите, вие ще прецените. Изглежда според техните предписания на този ден не е добре да се прави нищо. Но имайте предвид и че по същото време ще има 4 ретроградни планети – Марс, Сатурн, Нептун и Плутон, посочват от  24chasa.bg.

На същия ден при изгрев ще може да се наблюдават заедно Слънцето и Луната на източния хоризонт. Това рядко явление ще е видимо от Българското Черноморие.

публикацията подготви: Силвия Аризанова
снимка: pixabay.com

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)