w99ххх0

На 97 години ни напусна Дорис Дей

13 май 2019

Днес, 13 май, актрисата и певицата Дорис Дей, една от най-известните филмови звезди на ХХ век, почина в дома си в Калифорния. Тя беше на 97 години. По време на живота си тя успява да играе в над четиридесет филма и да създаде емблематични образи – например съседи момичета в мюзикъла “Чай за двама” и неспокоен разузнавач в “Disaster Jane”. Невероятната слава й донесе романтичната комедия „Интимен разговор“ и „Върнах се, скъпа.“

w9нтгжг90

Критиците хвалиха не само нейната актьорска игра (Дорис бе номинирана за Оскар за ролята си във филма „Половин телефон“, а също и шест пъти за „Златния глобус“), но също и вокал. Дей изпълни няколко хитове: песента й Sentimental Journey, издадена през 1945 г., се пее от войници, завръщащи се от войната, и „Каквото и да бъде, ще бъде“, което Дорис записа за филма на Алфред Хичкок „Човекът, който знаеше твърде много“, спечели Оскар.

w9эээ90

wнтг990

w990


Но пеенето и кариерата на актрисата не съставляваха цялия й живот. От 70-те години до края на дните си,  тя активно участваше в защитата на животните и критикуването на знаменитости, които носеха истинска кожа. Според приятели и роднини тя винаги оценяваше живота и се усмихваше широко – ние ще я помним така!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)