DPP_47265

НДК връчи наградите в конкурса „Благотворителността през обектива“

30 септември 2015

Лицата на хората, които помагат и лицата на хората, благодарни за помощта, разкрива тазгодишното издание на изложбата „Благотворителността през обектива“. Експозицията бе открита в Мраморното фоайе на Националния дворец на културата. А лично директорът на НДК Мирослав Боршош връчи голямата награда.

DPP_47178

Призът се дава в рамките на четвъртото издание на инициативата, организирана от Български дарителски форум и фондация „Помощ за благотворителността в България“.

DPP_47169

Боршош приветства един от тримата фотографи, които по-рано през годината получиха финансови грантове от организаторите за реализацията на фотопроекти и интерпретации по темата за дарителството – Тихомир Рачев. Той се представи с фотопроекта си „Приятели на морето“.

DPP_47226

„Прекрасна изложба стана. Тук е толкова уютно, топло и светло. А сега си представете, че сте навън в дъжда и нямате покрив. Представете си, че нямате втори кат дрехи… Представете си, че нямате дори стотинка за залък. Или още по-лошо – няма с какво да нахраните детето си и да му купите лекарство. Живеем много забързано и рядко си даваме сметка за тези неща. Бърнард Шоу има една много хубава мисъл: „Най-големият грях не е ненавистта към ближния, а безразличието. Много се радвам, че тази изложба ни показва, че всеки един човек трябва да се замисли и да прави своите усилия за тези, които нямат възможност да живеят нормално. Поздравявам ви за този фокус върху живота“, каза Боршош.

DPP_47207

Боряна Кацарова с фотоесето си „Моята България, нашите родители“ документира живота на възрастните хора, останали в малки населени места из страната ни и подкрепата и човешко общуване, които те получават. Владимир Пеков реализира фотопроекта „В една посока“, който „разказва“ за случайни срещи между фотографа, пътуващ на автостоп, и неговите спътници, а всяка фотоистория гради картината на благотворителността – делнична и обикновена, каквато я разбират хората.

DPP_47173

В експозицията може да видите и фотографиите на победителите в общия конкурс – първото място е за „Маратон за всеки“ с автор Манол Дончев, втора награда спечели фотографията „Класна стая под брезата“ на Мирела Вавова, а трети е Никола Колев със снимката „В прегръдките на кукерите“. С 232 гласа публиката определи своята снимка–фаворит. Това е фотоесето „Дари храна на пенсионер в нужда“, с автор Ива Димова, което също е част от експозицията.

DPP_47183

Изложбата може да бъде видяна до 7 октомври 2015 г., а след това ще пътува в различни градове от страната.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)