Невероятно, но факт! Горбачов е участвал в реклама на американска пица (Видео)

03 декември 2019

Може и да звучи невероятно, но всъщност е самата истина. Оказва, че се лицето на перестройката – Михаил Горбачов е участвал в реклама на американската верига за пици – „Пица Хът“ през 90-те години на миналия век. Причината е прозаична – бившият президент на СССР се е нуждаел от пари за неговия фонд,  пише Форин Полиси с позоваване на биографа на Горбачов Уилям Таубман.

В своята статия доцентът по политически науки в Масачузетския университет в Амхърст Пол Масгрейв говори за историята зад създаването на рекламата. По неговите думи след поражението на Горбачов на президентските избори през 1996 г. бившият съветски лидер е останал без никакви средства за подкрепа на фонда.

Михаил Горбачов в реклама на Пица Хът

Хонорарите от лекциите не са могли да покрият разходите за неговото съществуване, а размерът на увеличената президентска пенсия след хиперинфлацията е намалял от 4 000 рубли (в цени от 1991 г.) до около два долара месечно (1994 г.).

По същото време, американската мрежа, която влиза на пазара през 1990 г., подема мащабна рекламна кампания, за да изгони конкурентите от руския пазар и отправя предложение към Горбачов да е нейно рекламно лице. Макар и дълго да се колебал, в крайна сметка той се съгласил да се снима, но при няколко условия. Политикът си запазил правото да одобри окончателния сценарий на видеото и категорично отказал да яде пица в кадър. Вижте видеото!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)