22089063055_fe9510eaf5_k-5697df285f9b58eba49e7ea0

Нелегални рейв и техно партита станаха популярни сред младите хора в Париж

07 август 2020

Нелегални рейв и техно партита станаха популярни сред младите хора в Париж, след като бяха лишени от официалните забавления поради епидемията от коронавирус.

Лицензираните нощни клубове са затворени във Франция от месец март поради мерките за овладяването на епидемията, което подтиква DJ-ите, които твърдят, че техният сектор е в риск от „изчезване“, и отправиха спешно обръщение към правителството миналия месец за разрешаване на проблема.
Междувременно „безплатни партита“ се появиха около столицата, привличайки нови фенове сред млади хора, непознати за ъндърграунд техно танцовата сцена, но привлечени от шанса да разпуснат сред пандемията.

Bois de Vincennes, голям парк с езера, гори и открити зелени пространства в югоизточната част на Париж, е в епицентъра на феномена, съобщи АФП
От най-близката спирка на метрото купонджиите вървят около 15 минути, следвайки ритъма на баса, докато намерят някое от десетките нелегални партита, скрити в гората, на поляни, осветени от приказни светлини.

През юли „безплатните партита“ в парка привлякоха хиляди хора накуп и много от мерките срещу коронавируса – като носенето на маски и безопасна дистанция – не бяха спазвани стриктно.

„Никога не бях виждал нещо подобно. Беше пълна лудост“, се изказа за партито Ила Джаноти, съосновател на групата „Соери Малсайнс“.

Рейвът за първи път се появи във Франция през 90-те години на миналия век и е популярен, докато закон от 2001 г. не принуди организаторите да заявяват партитата си предварително в полицията, изтласквайки голяма, бунтовническа част на сцената и нейните верни последователи, „в нелегалност“

БГНЕС

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)