Необикновените бъркани яйца на Гордън Рамзи в Епизод 9, Сезон 2 – Холандия

08 април 2016

Днес ще ви представя най-лесните, но и най-вкусни бъркани яйца. На „прима виста“ ще кажете – какво пък толкоз има в тази рецепта? Ще видите, ако проследите филма и после си я приготвите!
За да ви се получат бърканите яйца,  има няколко много важни тънкости. Аз откраднах тази рецепта от Гордън Рамзи, защото я приготви пред очите ми в …Няма да издавам повече – гледайте филма.

e473aabb-db27-4c0c-993e-608e5ebde902
Ето сега малките и важни подробности и съставките, разбира се:
4 яйца
50 г масло
2-3 с.л.заквасена сметана
настърган кашкавал
магданоз,  див лук
черен хайвер

Чупите яйцата в метална купа или дълбок тиган, в който ще ги приготвяте  на котлона. Маслото се поставя студено при яйцата, а не се загрява предварително. Това е важно! Поставяте на котлона маслено-яйчната смес и не спирате да бъркате. Много е важно непрекъснатото разбъркване. Запомнете – бърканите яйца са бъркани, защото много, ама много се бъркат. Трябва да прилича по-скоро на маслен сос. Котлона е на средна температура. От време на време махайте от топлината, като не спирате да бъркате. В момента, в който започват да се втвърдяват частици от белтъка или жълтъка,  махате от котлона, разбърквате и отново връщате на котлона.

90dad1fc-c405-4d86-bdaf-4a596b6f168f

Когато белтъците вече не са течни, сваляте от  топлината. Смесвате крем фреш или както други я наричат заквасена сметана с настъргания кашкавал и ситно нарязаните магданоз и див лук.
Добавяте към яйцата и разбърквате.
При сервирането инпровизацията оставям във ваши ръце. Но ако имате под ръка черен хайвер – непременно гарнирайте с една лъжица от него! Бъркани, ама необикновени бъркани яйца!

автор: Мариела Нордел;
оператори: Кунчо Поляшки и Симеон Симеонов;
постпродукция: Симеон Симеонов

продуцент: IN LIFE TV

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)