person-thinking-with-question-mark-Businessman-on-question-mark-880x621

Неодобрение към решението на Плевнелиев за неприсъствие в Москва за 9 май

09 май 2015

В началото на седмицата поставихме към зрителите на In Life въпрос, свързан с изявлението на Президента ни Росен Плевнелиев, че категорично няма да участва в тържествата в Москва по случай 70 годишнината от победата над фашизма. Нашият въпрос бе, дали това решение среща одобрение и благодарим на всички, дали своето мнение.

Отказът на Плевнелиев да не присъства на честванията в Москва, свързани с кръглата годишнина „НЕ“ среща одобрение. 53% от гласувалите смятат, че това не е правилно. Ненужно и несъизмеримо е да се търси политически пристрастия при мнението на анкетираните. Отговорът на въпроса е доста категоричен и  показва, че неуважението на Плевнелиев към жертвите от Втората световна война, към заслугите на Русия и Червената армия за победата над фашизма, не се приема положително. След като редица световни лидери ще бъдат гости на Президента Путин и ще станат свидетели на военния парад на 9 май, неразбираемо е защо България, при съществуващата свързаност на славянска, езикова и икономическа основа игнорира ролята на Русия. Очевидно късата историческа памет и демонстрираното неуважение към жертвите на опустошителната война, не се харесват на общественото мнение.

В същото време 37% от анкетираните приемат за правилно решението на Плевнелиев да не уважи с присъствието си парада на 9 май. Дали поради лоши спомени от 45 години социализъм, съществувал у нас благодарение на Русия или защото 9 май също е и Ден на Европа, не малка част от анкетираните мислят по този начин.

Неутралното мнение „не мога да преценя“  е мнение на 10% от гласувалите.

 

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)