Неочаквана раздяла: Раф Симънс напуска модна къща Dior

Неочаквана раздяла: Раф Симънс напуска модна къща Dior

24 октомври 2015

Раф Симънс напуска модна къща Dior – новината за това буквално развълнува модната индустрия.

В специално изявление от името на ръководството на легендарната модна къща се казва, че дизайнерът „е решил да се оттегли по лични причини.“ Съобщава се също, че представената в Париж в началото на октомври колекция за сезон пролет-лято 2016 е последната в рамките на това сътрудничество.

Източници от модната индустрия твърдят, че раздялата е била обмислена и по взаимно съгласие: дизайнерът и ръководството на бранда просто не са успели да се споразумеят по отношение на условията на договора.

Самият Симънс направи изявление, в което казва, че е решил да напусне поста си „след дълго и внимателно обмисляне.“:

Това решение се основава единствено на желанието ми да се съсредоточа върху личните си интереси, включително върху развитието на моята собствена марка, както и тези увлечения, които са жизнено важни за мен. Christian Dior е една изключителна модна къща и за мен бе невероятна чест да напиша няколко страници в историята на нейната вълшебна книга.

Guggenheim International Gala Pre-Party Made Possible By Dior

Simons бе творчески директор на марката в продължение на три години и половина. По време на сътрудничеството им обществената реакция към творчеството на дизайнера бе доста противоречива: някои смятаха, че с идването на Simons стилът на марката стана по-модерен и свеж, а други – че дизайнерът пренебрегва традициите на класическия стил на Dior.

Все още не е известно името на наследника на Раф Симънс: вътрешни лица казват, че в момента се търси най-подходящия кандидат за длъжността.

Снимки: Getty Images

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)