Летящото такси на Uber

Не вярвате, а?! Летящото такси на Uber вече е факт

27 юли 2019

Ако преди 50 години някой ви бе казал, че такситата ще могат да летят, щяхте ли да повярвате?! Всъщност отговорът едва ли има значение днес, след като услугата Uber Air Taxi вече е факт, макар и само тестово.

Официалният старт на търговската дейност на компанията се очаква през 2023 година, а поне за момента летящите коли на Uber се готвят за предизвикателството,което трябва да стартира след броени месеци.

Летящото такси на Uber

Първите два пилотни града, в които текат тестовете, са Далас и Лос Анджелис, а първата чуждестранна дестинация – Мелбърн в Австралия.

Един от перспективните маршрути според компанията е 19-километрово разстояние от централния бизнес район на Мелбърн до летището. Е, логично е при огромните задръствания, подобно придвижване с кола да отнеме поне час. С Uber Air е само 10 минути.

Летящото такси на Uber

От Uber са категорични, че въздушната мобилност е шанс да се облекчи трафика в градовете. Очевидно и други технологични компании смятат така, тъй като не само горепосочените работят по създаването на летящ платен транспорт.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)