IMGP9392

Не на психотропните лекарства!

29 март 2015

Независимо от студа и бръснещия вятър, в центъра на Виена се проведе шествие, предизвикано от трагичния инцидент със самолета  Еърбъс А320 на авиокомпания „Джърмънуингс“. Самоубийствения акт на пилота Андреас Лубиц ще има много сериозен резонанс и ще повдигне редица въпроси. Така стана и в австрийската столица.

IMGP9393
Със сигурност този неприятен инцидент  повдигна много въпросителни не само пред самите авиокомпании по цял свят в организацията и управлението на полетите, а и пред обществеността,  относно все по-голямото отчуждение, нерешимите психични отклонения и заболявания.

IMGP9397
Шествието бе на организацията „Граждански Комитет за човешките права„. Те поставят въпроса, че психотропните лекарства са чист наркотик, който по никакъв начин не решава психическите проблеми на пациентите, а точно обратното – изостря ги и ги задълбочава. Разбира се, фармацевтичната индустрия е изключително заинтересована да има такива зависимости, но те за съжаление остават за цял живот и превръщат един потенциално излечим пациент в психически труп.
Това не е първият самоубийствен атентат с пилот. През 2008 година в авиолиниите Mount Airy, Филаделфия, се разиграва същия случай. И тук пилотът е вземал силни  антидепресанти.

IMGP9394

Шествието във Виена призова Европейската комисия да отмени и забрани крайните начини за лечение в психиатрии и забрани употребата на антидепресанти в Европейския съюз.
Организации с подобни цели и мисии в цяла Европа апелират подобни пациенти, с психически отклонения да бъдат лекувани алтернативно, да бъдат оставени да решават сами пътищата на живота си и за повече подкрепа на обществото срещу отчуждението и депресиите. Те са категорични, че подобни лечения с антидепресанти дават на пациента само временно успокоение, което в определени моменти, обаче, ги напуска и са склонни към именно такива крайни и самоубийствени инциденти. При това с живота на много хора.

IMGP9404

По традиция шествието бе сериозно охранявано, но всъщност не се налагаше толкова силно полицейско присъствие, защото повечето туристи и виенчани изразиха съгласие с каузата на протеста и той събра подкрепа и аплодисменти по улиците на Виена.

 Ексклузивно за In Life от Виена: Десислава Барбуков

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)