ники илиев

Ники Илиев: „Завръщане“ е 100% български филм, а режисурата – моето призвание!

02 ноември 2019

Най-новият български филм „Завръщане“ вече тръгна по родните киносалони, а човекът, отговорен за реализацията му – Ники Илиев не крие амбициите си лентата не просто да се представи достойно у нас, но и да успее да грабне публиката. Режисьорът признава, че най-голямото му желание е посланието на филма да достигне до зрителите.

Завръщане на Ники Илиев

„Идеята е филмът да има комедийна и романтична част, да има послание, което да достигне до зрителите. Да се смееш, да се вълнуваш, да плачеш, за да имат цяло и богато изживяване. Не исках да е еднопластов, а най-вече да вдъхновява“, казва той.

За първи път въобще, в проект, над който работи Ники Илиев, не участва чужденец. Затова и той самият казва, че това е 100% български филм.

„Няма как в продукция, чиято основна идея е българската, да включим чуждестранен актьор. Тя е за хора, които се прибират от чужбина и се връщат към своите корени, близките си, ценностите, от които са избягали, търсейки щастието навън. Накрая разбират, че трябва да го търсят вътре в себе си. Затова и не исках идеята да се размива с нещо в чужбина“.

Снимка: Стелиян Стоименов

Снимка: Стелиян Стоименов

За финал, Ники признава в интервюто за „24 часа“: „Режисурата е нещото, в което намирам смисъл в момента – да правя филма или да пиша сценарии. Чувствам че това е моето призвание“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)