Ники Илиев - Витилиго

Ники Илиев проговори за заболяването си „Витилиго“

14 август 2019

Изненадващо или не, популярният актьор и режисьор Ники Илиев проговори за болестта, която го мъчи в последните години – „Витилиго“. С поста си, публикуван в профила му в социалната мрежа Facebook обаче, той успя да разчувства мнозина, след като заяви, че това е диагноза, с която спокойно можеш да живееш, стига да успееш да я приемеш като част от себе си.

На кадъра Ники е скрил с длан част от лицето си, като на ръката му се вижда допълнителния цвят, предизвикан именно от витилигото. А жестът е съвсем умишлен и насочен срещу жълтите медии, които написаха, че заболяването вече се е разпространило и върху лицето му.

ники илиев

„За всички с витилиго. То просто дава още един цвят на характера ти. Нищо повече. Качеството на живота ти се определя от качеството на мислите ти“, написа Илиев под снимката си, а това бързо предизвиква стотици коментари от негови фенове, които засвидетелстваха подкрепата си.

Иначе, Витилиго е хронично кожно заболяване, проявяващо се при по-малко от 1% от човешкото население. Симптомите му се изразяват в появата на светли петна по кожата, като болестта се провокира обикновено от емоционални фактори или физически и химически травми върху кожата при хора, предразположени към развитието му.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)