Никос Казандзакис

Никос Казандзакис с „Братоубийците” за първи път на български език

11 май 2018

На книжния пазар предстои да се появи книгата на Никос Казандзакис „Братоубийците”. Тя е подготвена от издателство „Сиела”, с твърди корици е и включва 344 страници. Това е първото българско издание на книгата. Преводът от гръцки е на Драгомира Вълчева, а корицата на Дамян Дамянов.

Корицата на книгата на Никос Казандзакис „Братоубийците” (Сиела, 2018)

Корицата на книгата на Никос Казандзакис „Братоубийците” (Сиела, 2018)

За книгата от издателите:

Една от малко познатите творби на Казандзакис, „Братоубийците” описва трагедиите и кръвопролитията на Гръцката гражданска война в края на 40-те години на ХХ  век.

Без да заема страна и без да издава присъди, авторът потапя читателите в ужаса на войната, представен от гледната точка на един дълбоко вярващ свещеник, който всячески се опитва да следва заветите на Спасителя, да прощава и да обръща другата буза, докато светът се срива около него.

В „Братоубийците” авторът ни отвежда във времето, когато партизани и националисти се бият в планините, обикновените хора страдат, а един свещеник се опитва да намери обяснение за тази трагедия и да открие начин да запази вярата си и да я използва за добро, докато светът му се срива.

Никос Казандзакис и тук засяга теми, които присъстват в почти цялото му творчество – Спасението на душата, същността на Бог, съдбата на хората, връзката между човека и земята, между човека и неговия народ, между човека и историята.

Очакваме книгата около 15 май 2018 г.

публикацията подготви: Силвия Аризанова
снимка: brainfaq.g

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)